Voorstel

Berkelse Toneel Groep ziet er naar uit om weer te ‘schitteren’ op de planken!

Familie Bruinsma in de Bocht – “de Straatprijs”


De Berkelse Toneel Groep is in oktober weer begonnen met de repetities. We zijn erg verheugd dat we, na de corona periode, weer het toneel op kunnen en mogen. Het stuk dat we gaan spelen is een komedie in negen scènes vertolkt door 5 dames en 3 heren. Wij delen het stuk in tweeën en spelen 5 scènes voor en 4 scènes na de pauze. Het is geschreven door Carl Slotboom.
Graag willen we jullie nieuwsgierigheid op de proef stellen en vooral daarom lichten we een tipje van de sluier op:

Truus Bruinsma, de vrouw des huizes, is nogal een ijverig typje. Wanneer zij van het huishoudtrapje valt en haar arm breekt, moet er het één en het ander geregeld worden om haar te ontlasten. Haar man Sjef Bruinsma toont weinig geduld voor zijn vrouw Truus. Een vrijwilligster van de Zonnebloem, Jacqueline genaamd, heeft wel het geduld en met een heel ‘gezellig en ontspannen’ gesprekje probeert ze Truus wat op te vrolijken. Buurvrouw Paula, die een oogje heeft op Boris, werpt zich op als ‘redder in nood’. Ze regelt hulp in de huishouding en zorgt ervoor dat buurvrouw Connie de dagelijkse douchebeurt voor haar rekening neemt. Carina die als hulp in de huishouding wordt aangesteld begrijpt het een beetje verkeerd en vult haar taak op haar eigen manier in! Intussen nodigt Paula de beide dames, Jacqueline en Carina, uit om maar meteen intrek in huize Bruinsma te nemen, wel zo makkelijk toch?


Freek de zwakbegaafde broer van Truus arriveert en blijft logeren, dit zeer tegen de zin in van zwager Sjef. Ondertussen is Boris er van overtuigd dat hij vandaag of morgen de grote klapper in de postcodeloterij maakt. Wanneer inderdaad op hun huisnummer de hoogste prijs valt, waant Boris en vooral ook vader Sjef, zich schatrijk. Maar hoe loopt het nu af met de arm van Truus Bruinsma?

En wat denk u ervan? Het ziet er erg ingewikkeld uit, maar ik beloof u dat u aan het eind van de avond precies weet van de hoed en de rand. Komt u ook kijken?


Noteer vast 10 en 11 februari 2023 in uw agenda, we voeren dan ons stuk op in het ‘Rehoboth’
aan de Wilhelminastraat 2 in Berkel en Rodenrijs.
Graag tot dan.

Met een groet van de voorzitter, Gertjan Hulst.