© foto: Trees Borkus-Henskens

Berkel en Rodenrijs – Er wordt vanaf oktober al weer volop gerepeteerd door de leden van de Berkelse Toneel Groep. Er is voor de toneelvoorstelling in februari een leuk toneelstuk uitgekozen; ditmaal Boeing Boeing, een stuk van de Franse schrijver Marc Camoletti en vertaald door Luc Lutz.

Trees Borkus-Henskens 23 januari 2019 De Heraut

Alles draait in het stuk – een echte en onvervalste klucht – om de rijke vrijgezel Bernhard (Gertjan Hulst) die een liefdesrelatie heeft met maar liefst drie stewardessen van drie verschillende maatschappijen; Janet (Hanneke Nederpelt) van American Airlines, Angela (Ria Beverwijk) van Lufthansa en Gina (Esmé van de Plasse) van Alitalia.
Souffleur is Emmy van der Hoeven, toneelmeester Aad Hulst, voor licht en geluid staat Jeroen van den Berg borg en de regie ligt in handen van Vivien Erwich.
Dankzij een ingenieus schema overnacht de ene stewardess bij hem als de andere net met verre bestemming is opgestegen en dat lijkt allemaal naar wens te verlopen. De stewardessen wanen zich allemaal verloofd met ‘de liefde van hun leven’ en hebben er geen idee van dat Bernhard zich vermaakt met drie liefdes. Zijn butler James (Arnold Tousain) en kok Fred (Piet Olsthoorn) spelen het spelletje aardig mee en zijn zusje Roberta (Renate Haan-Bes) manoeuvreert hem listig door de intriges heen. Totdat het schema in de war raakt!

Op de planken

Het stuk Boeing Boeing, dat ongetwijfeld al snel de lachers op de hand krijgt, zal op vrijdag 15 en zaterdag 16 februari op de planken staan in Rehoboth, Wilhelminastraat in Berkel Centrum. De zaal gaat open om 19.30 uur en de klucht begint om 20.00 uur.
Kaarten voor Boeing Boeing zijn te koop bij een drietal adressen in Berkel en Rodenrijs:
– Primera van der Poel aan de Wilhelminastraat,
– Benzinestation Van den IJssel aan de Wilgenlaan,
– Boekhandel van Atten aan de Kerkstraat.