Allereerst wil ik, vanaf mijn nieuwe plaats in het bestuur, u allen een goed en gezond 2022 toe wensen. Ik hoop dat u het afgelopen jaar toch nog heeft kunnen genieten van wat er allemaal nog wel kon en mocht. Gelukkig konden we in de zomer zo links en rechts wat ‘cultuur snuiven’ maar moesten wij als Berkelse Toneel Groep (BTG) u helaas teleur stellen. We konden gewoonweg niet beginnen aan een nieuw stuk omdat we niet wisten of we dat tot uitvoering konden brengen. U zult begrijpen dat ook wij dat ten zeerste betreurd hebben.

Toch begrijp ik heel goed dat een luchtig toneelstuk juist in deze tijd een lach kan brengen op ieders gezicht. Even met z’n allen genieten. De omschrijving van het woord ‘cultuur’ zegt het ook al:

Cultuur is iets wat met een (grote) groep individuen gezamenlijk gedáán en gedeeld wordt!

In dit nieuwe jaar willen wij als BTG u graag weer verwennen met een prachtig toneelstuk. Als alles het toelaat willen we wellicht eind van dit jaar een nieuw stuk tot uitvoering brengen. laten we hopen dat dat kan en mag, we gaan het zien.

Graag wil ik van de gelegenheid gebruik maken nog een oproep te doen. We zijn naarstig op zoek naar een nieuwe regisseur of regisseuse. Wellicht kent u iemand die dat wel eens zou willen proberen, of kent u juist iemand die al “de klappen van de zweep kent” en ons uit de brand wilt helpen. Het is écht niet moeilijk. Wij gaan voor leuke repetitie avonden, waarin we elkaar helpen, samen veel lachen en natuurlijk naderhand met een hapje en drankje lekker napraten. We willen de uitvoeringen wel goed ten tonele brengen daarom nemen we graag onze nieuwe kandidaat op sleeptouw. Of zou u zelf graag eens op toneel staan? Ook dat kan, we zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Zowel mannen (zelfs heel graag!) als vrouwen zijn welkom.

Wilt u zich aanmelden als speler of kent u iemand die graag regisseert? Laat het ons weten via de site www.berkelsetoneelgroep.nl of via onze social media kanalen (facebook/instagram).

Rest mij niets anders dan te hopen op een mooi toneeljaar. Wij gaan proberen zo snel mogelijk weer op toneel te verschijnen. Dan doen we voor uw maar ook voor ons plezier! wij staan te trappelen….

Tot snel!

Namens het bestuur van BTG:

Gertjan Hulst
Voorzitter