Het is weer zover. Op vrijdag 9 en zaterdag 10 februari 2018 voert de Berkelse Toneel Groep Lansingerland in gebouw Rehoboth het blijspel op “Gewoon te gek”, geschreven door Ton Davids.

Mathilde, Femmie, Isa en Bri– vier ex-psychiatrische patiënten – wonen in Huize van Speykstraat. De sociotherapeute , Toos, moet hun helpen hun plaatsje in de “normale” maatschappij te heroveren. Mathilde wil kunstenares worden, Femmie blijft geobsedeerd door zelfmoord, Isa is een cynicus met een scherpe tong en Bri raakt regelmatig in een “dip” omdat haar biologische tuin de meest bizarre en onherkenbare dingen voortbrengt. De bewoners lijken nog niet echt op “normale” mensen.

De wethouder die verantwoordelijk is voor de subsidie van Huize van Speykstraat, komt dus maar een keer poolshoogte nemen! Het ziet er naar uit dat de geldkraan wordt dichtgedraaid en de bewoners terug moeten naar de inrichting. Toos, geeft duidelijke instructies hoe de bewoners zich moeten gedragen als de wethouder komt, maar deze betutteling schieten de bewoners in het verkeerde keelgat. Zij besluiten om zowel Toos, als de wethouder duidelijk te maken dat zij best hun eigen boontjes kunnen doppen. Op eigen “gekke” wijze bezorgen zij hun gasten een zeer bijzondere avond. Hierbij krijgen zij onverwacht hulp van hun nieuwe buren; de buurman blijkt een “talentvol” goochelaar en de buurvrouw tracht op deze avond wat artikelen van “Topdoos” aan de man te brengen. Zeer bekwaam blijven de ex-gekken de baas en regelen de zaakjes met durf en een beetje bedrog.

De rollen worden gespeeld door: Linda Rens, Renate Bes, Lucienne van den Berg, Esmé van de Plasse, Annemarie Loman, Arnold Tousain, Aad Hulst & Dorie Berkhout. Vermeldenswaardig: Renate Bes en Lucienne van den Berg spelen na enkele jaren afwezigheid weer mee!

De regie is in handen van Vivien Erwich, souffleuse is Emmy van der Hoeven, licht en geluid Jeroen van den Berg en toneelmeester is Aad Hulst.

 

Kaarten verkrijgbaar bij :
Kantoorboekhandel Van Atten- Kerkstraat
Primera van der Poel – Wilhelminastraat
Argos Tankstation G.S. van de IJssel B.V. – Wilgenlaan
& op de avond van de vorstellingen aan de zaal in gebouw Rehoboth

Zaal open: 19:30 uur * begin voorstelling: 20:00 uur